Kikertpannekaker

 

yoyo

Tidene har forandret seg, og utvalget av mat blir bare mer og mer omfangsrikt. Overfloden vi bare kunne drømme om for noen tiår siden er nå et faktum. Og sortimentet i butikkene bare fortsetter å utvide seg. Hurra for det!

For noen år siden oppdaget jeg kikertmel hos den lokale grønnsakshandleren min. På den tiden tror jeg det bare fantes der. Nå finner du dette også i store matbutikker.  Det er perfekt å bruke til pannekaker.

Fordelen med kikertpannekaker, sammenlignet med den vanlige norske pannekaken, er at dette er skikkelig middagsmat. Glem syltetøy og sukker, her kan du bruke rester fra en gryte som fyll. Eller lage en superenkel tomatsaus med røde linser. (Oppskrift under). Dette er enkel og utrolig god hverdagsmat!

yo

Kikertpannekaker

  • 2,5 dl kikertmel
  • 1 – 1,5 dl vann
  • 1 ss økologisk ekstra virgin olivenolje
  • 2/3 ts salt
  • 1/2 ts pepper (helst cayenne pepper om du har det)
  • 1 ts tørket oregano (eventuelt en liten bunt fersk )
  • 1/2 ts paprikapulver (valgfritt)
  • 1/2 ts chilipulver (valgfritt)
  • økologisk ekstra virgin olivenolje (til steking)

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle og la røren stå å svelle i 10 min før du begynner stekingen. Ha stekeplaten på nest høyeste grad, og lag medium store pannekaker. På denne måten sikrer du at de henger sammen. De blir best om du sprøsteker de litt!

20170312_150403
De store butikkene bugner av ferskt økologisk krydder om dagen. Slå deg løs og tilsett masse digge friske urter til tomatsausen din, eller hva du nå velger å bruke som fyll.

Tomatsaus med røde linser:

  • 1,5 dl røde linser
  • 600g (2 bokser) hakkede tomater
  • 3dl vann
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 grønnsaksbuljong
  • 1/2 ts pepper
  • Masse ferskt økologisk krydder. Jeg brukte rosmarin, oregano og basilikum. Nam!
  • 1/2 ts chilipulver (valgfritt)

Det som er fint med denne oppskriften er at den er så utrolig enkel å smekke sammen. Bare putt alle ingrediensene i en kjele og la gryten koke i 30 min, (til du får en relativt fast konsistens).
Tisps! Start med å lage tomatsausen, og la denne småkoke mens du steker kikertpannekakene. Når du er ferdig er det bare å få maten over på tallerkenen. Både avokado og fersk paprika pluss friske urter passer godt som topping til fyllet. Bruk det du liker best! Og nyt!

20170315_175703

 

På høytalerene:
          Podcast – Lotion og Smestad. Bl.a spennende tilbakeblikk på norsk hip hop historie, og mattips om du henger mye i Cali.

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s