Indonesiske suppe

IMG_0691

Noen oppskrifter går helt i glemmeboken. Uten at det er noen spesiell grunn for at de burde havne akkurat der. Desto større er gleden over å gjenoppdage glemte smaksskatter. Som denne indonesiske suppen med reker og fersken. Den smaker himmelsk! Trust me!

Det var søsteren min som minte meg på denne suppen. Hun hadde byttet ut vanlig fløte med havrefløte. Det smaker like godt, og du slipper laktosen.

  • 1 stor gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1/4 chili
  • 1 grønn paprika
  • 2 bokser havrefløte fra Otaly
  • 1 boks hvite bønner
  • 1,5 ts Sambal Oelek
  • 1,5ts karri
  • 1 liten boks fersken i lake
  • 1 boks reker

Start med å kutte alle grønnsaker, pluss fersken i terninger. Fres deretter løk og hvitløk gyllent. Tilsett paprika og chili og vok i 1 min. Skru ned varmen på platen og tilsett havrefløte, hvite bønner, Sambal Oelek og karri. La dette koke i 3 min. Putt i reker og fersken rett før du skrur av platen, slik at de siste ingrediensene bare blir varme, og ikke kokte.

Tips: Bruk litt av laken fra både rekene og fersknene for å gi suppen ekstra smak. Enjoy!

Muskk mens du lager mat: All Saints – Pure Shores.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s