En hard nøtt å knekke?

IMG_0556

Hørt uttrykket han/hun var en har nøtt å knekke?

Vel, her skal jeg vise deg hvordan du kan forvandle den hardeste nøtt til det mykeste masse. Jeg snakker selvfølgelig om nøttesmør.
Nøttesmør var opptil nylig noe jeg bare hadde sett i butikkene, helst helsekost, til blodpris. Ikke visste jeg at det er superenkelt å lage selv. Åh, så godt som det er!
Velg de nøttene du liker best: Jeg liker mandler, cashew og valnøtt.

 

Oppskrift:

  • Fyll en stekeplate med nøtter.
  • La de riste på 140 grader i ovnen i 10 min.
  • Deretter avkjøler du nøttene.
  • Kjør de i en kraftig foodprosseor i 10-15min
  • Smak til med salt. (2 klyper pleier å holde.
  • Voila!

Nøttesmør

Tips: Kjøper du ferdig ristede og saltede nøtter slipper du å gjøre det selv. Da er det bare å putte de rett i foodprosessoren. Lettere blir det ikke!

Musikk til matlaging: Leonard Cohen – Anthem

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s